Kotitalousvähennys

 

Kaikki yksityishenkilöt ovat oikeutettuja saamaan palveluistamme kotitalousvähennyksen verotuksessaan.

Vuonna 2020 kotitalousvähennys on 40 % työn osuudesta, maksimivähennys vuodessa 2250 euroa. Maksimivähennyksen saat kun ostamiesi palveluiden työn osuus on yhteensä 5875 euroa. Omavastuuosuus on 100 euroa. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten pariskunta voi saada yhteensä 4500 euron vähennykset.

Kotitalousvähennystä saa myös kotitaloustöistä, jotka tehdään vanhempien tai isovanhempien kotona. Vain palvelujen maksaja on kuitenkin oikeutettu vähennyksiin.

Kotitalousvähennystä voi hakea jälkikäteen ilmoittamalla ostetut kotitaloustyöt veroilmoituksessa/-ehdotuksessa. Veroilmoitukseen tulee liittää verohallinnon lomake 14A, jolloin verottaja huomioi vähennyksen suoraan verotuksen lopputuloksesta (esim. 1500 euron vähennyksellä maksat 1500 euroa vähemmän veroa).

Kuitteja maksetuista laskuista ei tarvitse liittää veroilmoitukseen, mutta ne tulee kuitenkin säästää, sillä verotoimisto voi pyytää niitä tarvittaessa. Jos haluat saada kotitalousvähennyksen heti hyväksesi, voit hakea ennakonpidätysprosentin pienennystä verotoimistosta soittamalla tai käymällä henkilökohtaisesti paikan päällä.

Lisätietoja vähennyksestä www.vero.fi